петак, 5. јун 2020.

Lana Bastašić - naša savremenica

S ponosom predstavljam prvu emisiju iz serije SAVREMENICI koju naša mala družina iz Produkcije Alumnija Filološkog fakulteta započinje razgovorom sa mladom književnicom Lanom Bastašić koja je ove godine dobila uglednu evropsku nagradu za književnost.
Namera naše serije je da portretira i porazgovara sa mladim stvaraocima tako što će članovi PAFF-a (studenti FF) uzeti učešća u razgovoru uživo i tako na najteži mogući način ući u razgovor o književnosti određenog pisca - dakle, uživo i u direktnom razgovoru sa piscem. Pri tome, nastojali smo u pripremama da eazgovor ne bude ošpterećujući i suviše teoretski konstruisan želeći da našu gošću predstavimo kroz realnu sliku njene stvarnosti i planova. 
Moja malenkost je imala ulogu voditelja, da bi mlade koleginice, kojima je to bio prvi puta da tako nešto rade, mogle lakše da se uključe. 
Razgovor jeste poduži (nešto kraći od sat vremena) ali verujem da je bio interesantan i da smo uspeli u svojoj nameri. 
LKo ima strpljenja i voli da čuje kako naši mladi pisci sagledavaju svoju i našu stvarnost, neka poslušaju i veoma bih voleo da date svoje komentare kako bismo sledeće razgovore pripremili još bolje. 


Zahvaljujem na pažnji. 

Нема коментара:

Постави коментар