четвртак, 28. септембар 2017.

Važno je meziti


Oko 2 sat noću u jednom hotelu u Škotskoj neki se gost probudio jer mu je neko kucao na vrata. U hodniku je bila dobrano pripita Rut Fergus, 69, koja je vrlo bučno komentarisala nešto što gost nije razumeo pri tome obučena prilično razdrljeno. Potom je dezorijentisana Rut nekako našla svoju sobu i probudila muža Roberta, 72, objašnjavajući mu kako joj je dosta negostoljubivog ponašanja hotelskog osoblja. U međuvremenu je probuđeni gost obavestio recepciju i sredovečna recepcionarka se popela na sprat i pokucala na vrata sobe gospodina i gospođe Fergus. Vrata je otvorio Robert bez odeće na sebi ali sa makazama u rukama preteći preplašenoj recepcionarki. Iza njega Rut je vikala i pretila da će ih sve poubijati. Recepcionarka je počela da beži a za njom 72-godišnji goli Robert sa makazama. Larmu su čuli i drugi gosti i počeli da proviruju iz soba a recepcionarka je svima vikala da beže. Nastada poveća strka i bežanija ljudi u pidžamama. Nemogavši nikoga stići Robert je svoj bes iskalio razbivši neki stakleni pano i isekavši telefonske i računarske kablove na recepciji. A onda su Robert i Rut odlučili da napuste negostoljubivi hotel. Uhvatila ih je policija i uhapsila zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
Određena im je mera trežnjenja i kazna od 1400 funti a morali su da plate i 800 funti za štetu nanetu hotelu.
Gospođa Rut se na sudu branila da je tog dana premalo jela jer je hrana u hotelu bila loša i lako ju je uhvatila relativno mala količina alkohola. Robert nije umeo da objasni šta se sa njim desilo.
xx
Stojim u ne preterano krcatom autobusu oko 11 pre podne. Sako, kravata. Spreman za sastanak. Preslišavam se u glavi šta sve treba da razgovaram sa nekim novim, potencijalnim, poslovnim partnerom. Na stanici posle Plavog mosta u 29-icu uđe čovek blizu tridesetih, mršav, retke a dugačke rapčupane kose i neobrijan. Gurka me da bi seo na neku od rasklopivih sedišta kojih ima na boku novog trolejbusa.
  • Što ne sednete? - obratio mi se misleći da nisam video da ima nekoliko tih rasklopivih sedišta. Iz njega je bazdila jeftina rakija. A onda htede da sedne ne spustivši sedište i strovali se na pod. Nas nekoliko htedosmo mu pomoći da ustane.
  • Ne, ne, odlično mi je ovako. - I ostade da sedi na podu, potpuno miran. 
    Valja meziti pre nego se nešto popije.   

Нема коментара:

Постави коментар