среда, 19. април 2017.

Mis Arabija

U Rumi, 120 km severoistočno od Rijada održano je takmičenje za mis Arabijskog poluostrva. Stručni žiri je dozvolio je da se pojavi ukupno 16.359 kandidatkinja od više od 300.000 uzetih u obzir u više različitih kategorija u skladu sa veoma preciznim kriterijumima. Nagradni fond iznosio je pozamašnih 30 miliona dolara. Izbor je trajao punih 28 dana – što je značilo da treba savladati rigorozne uslove i pokazati svestranost, razna umeća, hod kao i zračiti osebujnom lepotom.  
Završnog dana svečanosti, kada su proglašavane pobednice, pojavio se kralj Salman u društvu kraljevskih, sultanskih, šejkovskih i prinčevskih visosti iz drugih zemalja Zaliva.


Procenjuje se da je za skoro mesec dana naporima kandidatkinja da se uguraju u prvih 10 u svakoj kategoriji prisustvovalo skoro milion ljudi. Organizatori, gosti, turisti i lepotice su uživali u improvizovanim šatrama, restoranima i napravljeno je čitavo jedno mobilno naselje za smeštaj mnogih čije su oči napasale prizorina nadmemetanja smernih lepotica u veštinama primerenim takvoj vrsti takmičenja.
Od prvog takvog takmičenja održanog 1999. godine usvojeni su standardi lepote koji osobito u obzir uzimaju sledeće attribute:
·         veliku i izraženu glavu sa širokim obrazima
·         dug i elegantan vrat
·         duge i vitke noge
·         visoku grbu pokrivenu ukusno ošišanom grivom
·         široke okrugle papke
a osobito se cene šiljate strčeće uši.
U generalnom plasmanu na kraju je pobedila kamila iz vrste Al Fahl


Ona se jasno istakla visinom svoje ušiljene grbem dražesnim osmehom i dostojanstvenim držanjem.


Na žalost, vaš izveštač nije lično prisustvovao ovom veličanstvenom događaju ali će ga svakako staviti u kalendar za sledeću godinu u kategoriju MUST VISIT. 
Kako propustiti toliki zbir lepotica na jednom mestu. 

Нема коментара:

Постави коментар