недеља, 2. април 2017.

Predsednik


Hamid Karzai je došao u Kabul
Da nauči naše devojke da se obuku u Dolare

Hamid Karzai je od 2001. bio predsednik Afganistana.  

Doveli su ga Amerikanci jer im je koristio bez obzira na svu korupciju i nepopularnost među svim Afganistancima. Opšte je uverenje da je on prodao zemlju Amerima gomilajući lično bogatstvo.  "Dolari" u lendiju na početku teksta predstavljaju brend na odeći popularnoj kod građanskog dela afganskog stanovništva.  Pored “dolara” popularni  su brendovi “Hillary Clinton”, “Bush” a kod krojača u Kabulu najpopularniji brend je “Titanic”.
Hamid Karzai je poslao naše sinove u Iran
Da bi napravio od njih robove heroinu.

Što se drugog lendija tiče treba ga dovesti u kontekst trgovine drogom. Najveći deo “izvoza” kvalitetnog heroina iz Afganistana ide kroz poroznu granicu sa Iranom. Najvažniji izvozni sektor afganske privrede doneo je sa sobom i porast potrošnje droge. Neka statistika je izašla sa podatkom da je 2010. najmanje 8 %  stanovništva konzumiralo heroin ili opijum. Nikakvih promena za ovih 7 godina nije bilo pa je taj procenat verovatno i veći.  Tamo gde je poljoprivreda davala slabe prinose i gde ima problema sa snabdevanjem hranom a na medicinsku pomoć se ne može računati – heroin je i hrana i lek.

+++

Veoma sam se trudio da ne pratim predsedničku kampanju. Sem onoliko koliko nisam mogao izbeći gledanje plakata, bilborda i napadno delenje propagandnog materijala.
Sanjam tako da sam predsednik,

kontejneri puni smeća  samo su moji. 

Нема коментара:

Постави коментар