уторак, 4. септембар 2018.

Pre zločina, uklonili smo sve svedoke


Pre zločina, uklonili smo sve svedoke.

Odličan aforizam Milana Simića i tekst dr Ivana Ahela iz Danasa “Zašto je Srbija izgubila Kosovo”
ponukali su me da se vratim na kosovsku temu baš kada se u naredne dve nedelje sprema parče nove historije u odnosima srpskog i albanskog naroda.
Vrše se temeljne medijske pripreme odmah nakon uvođenja termina “razgraničenje” što je lakše za čuti i prihvatiti od npr. “utvrđivanje granice između dvaju država”. Lokalni odbori SNS utrkuju se ko će dati bolju podršku predlogu Gospodara Vučića o razgraničenju iako nikome nije jasno gde će to buduće granice biti.
Pošto tzv. Opozicija ne želi da se bavi vrućim krompirom  trabunja o rešenju kosovske zavrzlame besmislice koje sa stvarnošću nemaju veze,  onda su se poslušnici iz prve, druge, treće, četvrte pa i pete (lokalne) nomenklature vlasti raspalili po stranim plaćenicima i agentima velikih zapadnih sila koji su “doveli do toga da od Kosova spašavamo šta se spasiti da”.
A kada se primakne vreme referenduma (jako me interesira kako će se formulisati referendumsko pitanje), penzioneri će dobiti povećanje penzije, a zaposleni u upravi za 2,786% uvećane plate, a pripadnici MUP-a, vojske, BIA-e možda i povećanje od celih 10% i obećanje o jeftinim stanovima.
Na Kosovu pak Amerikanci će zavrnuti ruke suparnicima Hašima Tačija,izvadiće se iz sefova razne optužnice za ratne zločine, dokazi o povezanosti sa mafijom, korupcija ….

Dakle, dr Ahel. Pošto neće da pročitate tekst o gubitku Kosova jer vam je dosta smaranja na tu temu i kao mnogi hteli biste da se sutra probudite a da je taj problem rešen jer znate da je Kosovo “izgubljeno” (koliko davno nije bitno) i moćniji od nas će nas naterati da prihvatimo kakvo god da je rešenje – samo da kratko kažem da u tom tekstu piše da se Srbija nikada nije na pravi način suočila sa zlom koje je nanosila albanskom življu ida se ne može pomiriti da je jedan narod postao politički narod koji je formirao svoju državu i svoju vlast (kakva god ona bila) i ne želi više da bude ponižavani sluga  i Šiptar koga treba zvati da ti iscepa drva pred zimu.
Ja sam ovde namerno pojednostavio činjenice i neko će skočiti da kaže “A šta su oni nama radili u Žutoj kući”. Narodi koji nisu doživeli sopstvenu katarzu uvek će prebrajati samo svoje mrtve koje su ubili oni Drugi.

A taj isti Ahel dr Ivan već godinama piše kako sa naučne strane (teorija Sistema) prići rešenju kosovskog problema. http://fer.org.rs/clanak/dr-ivan-ahel-studija-sistemski-prilaz-kosovskom-problemu/
Ali ko zarezuje nauku i tamo nekog doktora. I prezime mu je sumnjivo. O imenu da ne govorim.

Umesto zaključka, evo vam još jedan aforizam. Od Ninusa Nestorovića.

Armija nepismenih je naša najveća paravojna formacija.

Нема коментара:

Постави коментар