GNOJ
plave nebe
ptičov poj
si još spiju
al ne i gnoj
ptičov poj
si još spiju
al ne i gnoj
on ud jutra dela na njive
zemlju napaja da kuruza raste žive
zemlju napaja da kuruza raste žive
a zak nej smrdel?
zate je tu!
a zemlja je ionak - furt prehlajena
zate je tu!
a zemlja je ionak - furt prehlajena
(ZVONKO KUDELIĆ ŽUNA, Druptinje, kupinje i grmužinje, Partenon, Zlatar, 2008.)
Nemoćan sam pred ovako živim riječima.
I razmišljam kako da pripravim koprive koje je Zdeno ubrao u Moštanici.
Mima:
Izdinstas glavicu luka, sargarepu na kockice. Dinstas to dok sargarepa ne omeksa,s tim da dolivas po malo vode da ne zagori. Kad je sargarepa malo omeksala, stavi brasna, promesaj i nali hladne vode. Pa onda soli, zacina, bibera i neka se jos malo prokuva. Zatim dodas naseckane (prethodno dobro oprane) koprive i kuvas jos 10-tak minuta. Na kraju stavi casu jogurta ili 2 kasike pavlake i naseckaj persuna. Prijatno. Peki je to pojeo s uzivanjem.
Vuki:
K vragu, kasno. Našao sam neki drugi recept - pljeskavica od koprive sa ljuspicama od soje, lukom itd jajima. Međutim nisam poštovao odnos količina pa mi pljeskavice nisu zadržale konzistentnost. Ali ukus nije loš.
Nema veze. Ako odemo u nedelju u Moštanicu valjda ce biti još koprive pa ću probati i tvoj recept.
Ako mi neko ne predloži neki treći recept. Konkurs je otvoren.
Nema veze. Ako odemo u nedelju u Moštanicu valjda ce biti još koprive pa ću probati i tvoj recept.
Ako mi neko ne predloži neki treći recept. Konkurs je otvoren.
Нема коментара:
Постави коментар