субота, 14. јун 2014.

Kiša pjesama u Londonu - 28. april 2012. - 37 -

Traže se pjesnici za Londonu. Poetski Parnas trebalo bi da se održi krajem juna u Londonu a plan je da se okupi preko 200 pjesnika iz svih zemalja učesnica Olimpijade. 153 je već prijavljeno, 28 je nagovijestilo dolazak, a fali još 23. Izbor se vrši preko nekog portala a na prijedlog posjetitelja. Kažu da ima prijavljenih preko 6.000 pjesnika, a pjesnik bilo koje zemlje bira se prostim sabiranjem glasova za svakog pojedinog prijavljenog. Demokratija.
Sam Parnas otpočeće Kišom pjesama, tj. 100.000 pjesama biće bačeno iz helikoptera u Southbank Centre's Jubilee Gardens.
Među poznatim učesnicima je i Džang Džin Seong, nekada dvorski pjesnik sjevernokoreanskog lidera Kim Džong Ila, koji se nekako izvukao iz Sjeverne Koreje i živi sada u Južnoj. 
Među izabranima izabrao sam Kosal Khieva, izbjeglicu iz Kamobodže koji je najprije pobjegao u Tajland, a odande 1981. sa familijom iz kampa za izbjeglice  ka Americi. Tamo je sa svojih 16 godina uhapšen nakon sukoba uličnih bandi i optužen je ubistvo i služio kaznu od 16 godina zatvora. U zatvoru je počeo da piše pjesme i nastavio je sa pisanjem kada je 2011. oslobođen i deportovan za Kambodžu.
«Kada sam se u zatvoru nakon 8 mjeseci pogledao u ogledao, zapitao sam se: Da li je ovo sve na šta će se svesti moj život?» I onda je počeo da piše.

I write 4 men,women,and children.any 1 who ever felt alone, any1 who ever felt disowned,i write for the bones buried in a country call home,
i write for u the listener so listen up
take a step back and imagine the bigger picture
cuz i write the real so feel me
i write for inner city street kids
struggling to find their place in a world to concern with race
i write for the momz and pops shops
strugglng to stay atop cuz the dopeboyz got the block on lock
cant compete with the drama
so i write soap operas
about single mothers and brothers
about the struggle and hustle
the bustling city where empty bellies rumble
like silent earthquakes we shake
hungry like young lions
we defying the the odds
prayin to God Lord give us the strength to carry on

Нема коментара:

Постави коментар