среда, 11. јун 2014.

PONEDELJAK, 26. novembar 2012. - 38 - Love is in the bus


Najpoznatiji kružni tok Novog Beograda je čvor koji veže sve strane ovog širokog grada. Jedan pravac vodi ka Zemunu i Dunavu, a suprotno od njega ka blokovima i Savi. Prostranim bulevarom svakodnevno stotine hiljade ljudi idu istočno ka Beogradu, a zapadno ka Studentskom gradu, autoputu i granici sa Hrvatskom.

Od Fontane uspeo sam sesti leđima okrenut pravcu kretanja. Jedan mladi bračni par u naponu ljubavi sedeo je naspram mene. Iz svake kretnje, svakog pogleda, svakog dodira i svakog daha treperila je njihova ljubav. Brzi poljupci i razgovor nagoveštavali su skorašnji, jutarnji rastanak.  Ona, brineta, sa kosom sapetom u konjski rep, ustala je i izašla kod opštine. On obrijane glave, potpuno blaženog lica, ustao je za njom. Ona radi u opštini a on u SIV-u.
Na njihova mesta na stajalištu gradske opštine Novi Beograd seda jedan mlađi par koji nisu mogli sačekati da sednu a da ne krenu salve poljubaca po svim delovima glave, uz smeh koji je nastavljao neku raniju razmenu nežnosti.
Pogledam preko njih i kroz zadnja stakla autobusa vidim na vrhu solitera veliki pano sa natpisom:
MARIJA
SREĆAN
ROĐENDAN
 



Love is in the air.

Promiču bandere između poljubaca. Primećujem na njima novogodišnje ukrase stavljene preko vikenda.

Pored zadnjih vrata, na staklenom reklamnom prostoru nudi se Femal za ublažavanje simptoma PMS i menopauze. Magični lek će ublažiti i potpuno ukloniti osećaj nadutosti, promenu raspoloženja, napetost u dojkama, glavobolju, poremećaj sna, valunge (znojenje i vruće talase), palpitacije i bolove u zglobovima i mišićima.

Na dnu Cetinjske, na trafici jasno piše: PIĆE TRAŽITE OD PRODAVCA.

Na uglu Drinčićeve proradila nova apoteka. Kako bi bilo da uđem i tražim Femal za svoju kostobolju. Imali bi šta da pričaju novi prodavci. Prvi dan na poslu i neka budala traži Femal za reumu.

Istovaren sitan ugalj preko puta kancelarije. Neki momak utovaruje u kante i unosi u moj ulaz. Vrte mi se u glavi sveže ideje o čistoj energiji, carbon capture and storage strategijama i biouglju (jedan projekt na kome sam radio) dok već dobro oznojen momak vuče po 2 kante nečijeg grejanja tokom zime.  

dobro jutro.

Нема коментара:

Постави коментар