недеља, 15. јун 2014.

SREDA, 5. decembar 2012. - 46 - Čajni kolutići



Ešton, Dači i Tačić. Integrisano upravljanje prelazima. Jezički doprinos diplomatskim naporima. Jedni kažu "granica", drugi kažu "prelaz". Evropeizirani desničari i nacionalisti u odelima i pastelnim kravatama sa obe strane.

Lepo spavaj druže, dobri dečko naš
i dok gore sveće, znaj da ima nas
vernih istoj priči, što stojimo u redu
vidimo se uskoro, u nekom drugom svetu

Bela čirilična slova na crnom mermeru ukošene ploče na pola prelaza gde se Đinđićev bulevar preseca sa ulicom Narodnih Heroja. Tu se završio život Ivanov a da nije ni počeo. 

Naspram mene u autobusu sedi do prozora žena crne kose. Spava pognute glave a rasuta kosa prekrila joj lice. Kad autobus stane i ona podigne glavu iz sna, vide se njenih 40 i nešto godina podvučenih podočnjacima. Pored nje devojka, možda je skoro diplomirala, perfektno našminkana. Izražajne smeđe oči oštrog pogleda. Donja usna nešto ispupčena daje na provokativnosti. Karmin sa odsjajnim zrncima. Neizbežne slušalice u ušima na čijim resicama vise lepe minđuše sa kuglicom od reflektirajućih stakalaca. Povremeno sklapa oči i bori se da ostane budna. Tamni teget kaput i sivi šal sa srebrnim nitima. 

Na izlazu u Makedonskoj sretoh se sa poznatim čovekom.  Pozdravismo se klimanjem glave i odosmo svako u svom pravcu, razmišljajući kako se beše zove onaj drugi i odakle se znamo. 

Kupujem čajne kolutiće u "Višnjici". Ponestale. Za uz čaj.

Fadilj:

Vuki,
pazi da se ne dogodi da kad uđeš u prodavnicu da ne znaš što si i gde
ušao. ili ne daj bože da ti se desi ono s frižiderom, ili ono dal se vraćaš ili
putuješ. to za što se ne možćeš da se setiš imena tamo nekog to je
samo početak onog što sledi.... prodavnica, frižider, put,.

Mima:

Fadile, dobar je on jos uvek, dobro se seca kako je devojka bila nasminkana. Vuki, fino si nam docarao razliku izmedju udate zene i devojke.

Zdenka: 

Naspram mene u autobusu sedi do prozora žena crne kose. Spava pognute glave a rasuta kosa prekrila joj lice. Kad autobus stane i ona podigne glavu iz sna, vide se njenih 40 i nešto godina podvučenih podočnjacima. Pored nje devojka, možda je skoro diplomirala, perfektno našminkana. Izražajne smeđe oči oštrog pogleda. Donja usna nešto ispupčena daje na provokativnosti. Karmin sa odsjajnim zrncima (Koliko dugo piljiš u dotičnu osobu i sve to snimiš?). Neizbežne slušalice u ušima na čijim resicama vise lepe minđuše sa kuglicom od reflektirajućih stakalaca. Povremeno sklapa oči i bori se da ostane budna. Tamni teget kaput i sivi šal sa srebrnim nitima.

Na izlazu u Makedonskoj sretoh se sa poznatim čovekom.  Pozdravismo se klimanjem glave i odosmo svako u svom pravcu, razmišljajući kako se bše zove onaj drugi i odakle se znamo (Ah, ta krštenica! Međutim, ja sam uvek imala problem na relaciji ime i faca! verovatno ćeš iozvući zaključak, da sam od rođenja bila stara! ).

Нема коментара:

Постави коментар