недеља, 15. јун 2014.

Kako se priprema Kumovski samit - Ima li seksa u raju? - 19-21. juni 2012. - 45 -

Zoki:

Hallo svima,
Duska i ja smo napravili probni godisnji u Skotskoj, samo 4 dana, tek da vidimo da li nam to odgovara ili da odustanemo.
Rezultati su vrlo pozitivni pa nastavljamo prema planu:
Duska je vec proslijedila za Zagreb da obavi zubara itd. Ja dolazim ovaj vikend u Zagreb, obici mamu itd, i vjerojatno smo od ponedjeljka na Krku.
Kumovski summit:
Dolazak: vecina je prijavila da je moguce doci u cetvrtak navece. (28.06.2012). Molim da mi javite tko dolazi tek u petak
Smjestaj: Pavina kuca nazalost ovaj puta nije upotrebljiva, ali ja cu se pobrinuti za smjestaj u Milovcicima
Prehrana: skromno. Ne zaboravite kajmak!
Vrijeme: lijepo, stvoreno za kupanje i suncanje
Biometereoloska prognoza: treba piti puno tekucine. Narocito se preporuca sok od zove koji je, kao i uvijek, idealan za sve klimatske uvjete.
Bioritam: tjelesno i intelektualno na minimumu, ali se odlicno osjecam
Preferans: za razliku od vremenske prognoze gdje je svasta moguce, ovdje se zna. Zdeno je drugi!!!  Zna on da je najljepse biti drugi (pravilo trostrukog uzitka)
Kodeks: to jos uvijek ide Vukiju na dusu. Morati cemo i ovaj putra bez kodeksa
Plan aktivnosti: drugi tjedan cemo poceti razmisljati
Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 19.06.2012

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne zbog visokih temperatura zraka koje će uzrokovati veliki rizik za ljude. Zbog toga se preporuča izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplije doba dana, uzimanje tekućine i hlađenje tijela. Informirajte se o zaštiti ili na web stranicama Ministarstva zdravlja ili Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.
Bioritam - Zoran
 Rule i Radmila:

Pozdrav, svima,

Plan je,kao sto je uvijek sa Kumovskim samitom, potpun,nemamo sto dodati.
Mi dolazimo u cetvrtak predvecer.
Od utorka uvecer i sredu smo na Plavniku (Zoki zna gdje je to)u nadi da bi neka hobotnica ili slicna zver mogla da se ulovi i donese na samit.

Zoki:

Polako sve postaje konkretnije.


Milica:

Zoki, hvala na pozivu, zao mi sto se necemo videti ali Radetu je to suvise kilometraze za dva dana,
a i Tijana je trenutno u Spaniji pa dolazi kuci krajem meseca malo na odmor.
Lepu zabavu zelimo vam mi,


Zoki:

Bas steta, bilo bi ljepse da smo svi.

U svakom slucaju misliti cemo na vas, a ti pozdravi djecu.
U Mostanici su mladi stalno prisutni, a i ovdije polako pocinju dolaziti. Pozitivan trend.



Irena:

Zdravo narode.
mi sutra idemo u Primosten, a planiramo doci na Krk u petak.
I u Primostenu citamo mail, pa nema problema za komunikaciju.
Do skorog vidjenja :-)

Vuki:

Ja jos uvek ne mogu da se izjasnjavam o datumima jer sam ogranicen obavezama na poslu. Petak eventualno ne moram da radim (imam dosta nekoristenog prekovremenog rada koji sam namenski gomilao) pa bih gledao u petak nekako da dodjem do Malinske. U nedelju moram da se vratim pa sada proucavam logisticke mogucnosti. Nesto cu smisliti.

Ne mogu da obecam da cu uspeti poraditi na kodeksu. Mozda na nekim delovima.

U medjuvremenu delegiram teme za razgovor. Evo jedne: IMA LI SEKSA U RAJU

19.06.2012 14:50

"Glas koncila": U raju nema seksa

ZAGREB – Zagrebački "Glas Koncila" rešio je dilemu jednog 25-godišnjeg studenta tako što mu je na pitanje da li u raju ima seksa odgovoreno da - nema, kao i da su "pornići" direktan put do pakla.Mladić je u rubrici "pitanja i odgovori" ovog verskog katoličkog lista izneo svoju znatiželju istakavši da poštuje "sve što je Božje, redovno se moli i porodični je čovek", kao i da često razmišlja o "oprostu, raju i Bogu" i zahvaljuje mu što ga je stvorio i što živi.

Mladić je iskreno kazao da nema devojku, ali da često sebe u krevetu zamišlja sa ženama koje ili gleda na TV ili ih sreće na ulici, kafiću."Imam seksualne maštarije, što mislim da je normalno. Radujem se što ću naći devojku i što ću, ako Bog da, imati decu, voleti se i živeti zajedno. Mene zanima sledeće: Da li u raju, za koji tvrde da je veliki prostor u kojem se svi vesele i raduju.., ima seksa ili kakvih sličnih zadovoljstava", pitao je on, a preneli su hrvatski mediji.

Dežurni teolog "Glasa Koncila" mu je odgovorio da je sjajno što pokušava da živi kao pravi vernik. Međutim, dodao je, seksualnih zadovoljstava u raju nema!"Potpuno je proizvoljna vaša pretpostavka da je raj prostor, jer time zemaljsko prenosite u raj koji nadilazi sve zemaljsko, a u raju se ljudi - kako je rekao Isus - niti žene niti udaju. A apostol Pavle u Prvoj poslanici Korinćanima, govoreći o onostranosti, navodi da je pisano: 'Što oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čovečje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube', odgovorio je on.

Ne samo što se studentove maštarije neće ostvariti u raju, već mu mogu doneti problema na putu ka toj poželjnoj destinaciji “onoga sveta”, može se zaključiti iz saveta koji je stigao iz "Glasa Koncila"."Moramo da vas upozorimo da grešite. Vi, naime, ne vodite dovoljno računa o čistoći svoga srca i mašte pa na taj način povređujete i svoje dostojanstvo i samopoštovanje, te ujedno ne iskazujete dovoljno poštovanja prema devojkama o kojima govorite, koliko god neke od njih bile samo plod vaše mašte.

Na tome bi trebalo da radite, a najbolje bi bilo da vam u tome pomogne duhovnik, odnosno ispovednik ili sveštenik s kojim ste bliski. Oni će vas uputiti na koji je način najbolje odupreti se gresima protiv čistote, o kojima se mora govoriti sa staloženošću sa kojom se govori i o ostalim gresima", odgovara list čitaocu.

Onima koji se nadaju da će ovozemaljske frustracije zadovoljiti nakon smrti, ostaje da provere ima li seksa u paklu.Maštanje o seksu je, navodi se, dobro ako "pomaže u procesu rasta i ako vodi ka zdravoj i zreloj seksualnosti”, a da se protiv poriva za “nezdravom maštom”, koja će se pretvoriti u “beg", gubitak vremena i rasipanje energija u sanjarenju, što bi “još gore”, moglo dovesti i do načina razmišljanja koji “degradira seksualnost, ne poštujući je", treba se boriti kontrolom volje."Glas Koncila" uputio je čitaoca da ne poseže za "tzv. 'muškim' ili 'ženskim' časopisima" da ne prati "televizijske programe ili sajtove koji ne doprinose higijeni mašte, jer one - kao i loša hrana - dovode do trovanja".


Zoki:

Hi Vuki,

Sta je sa Vesnom i Fadiljom. Zar oni ne planiraju dolaziti autom?
Mios dolazi u cetvrtak nvece i koliko znam za sada su njih petoro u autu (Mios, Dragica, Zorica, Marko i Natasa).
Zdeno i Mima idu u utorak ili srijedu.

Vuki:

Hi Zoki, 

kombinujemo. Nije mi toliki problem dolazak u Malinsku, koliko povratak. No, preslozicu sve kombinacije pa ce nesto ispasti. 
Zoki, 
u dogovoru sam sa Fadiljom i Vesnom oko dolaska. Postoje dobri izgledi da i mi krenemo u cetvrtak (ustinucu nesto od radnog vremena u cetvrtak). Jedini problemcic logisticke prirode, kako da se nadjem u Zagrebu u nedelju do 17.00 casova da bih uhvatio vlak za Beograd. Imas li kakvu sugestiju?

Vesna:

Ja ti se u Malinskoj osjecam ko u raju. Sada mi je i jasnije zasto!

Vazno da se vidimo, da li je cetvrtak ili petak i nije toliko bitno, mada bi bilo ljepse u cetvrtak navece

Fadilj:

Zdravo živo dragi prijatelji

Vukijeva delegirana tema je ok, ali kao uvodničar da prepremi ekspoze i to sam bez ičije pomoći, ali s akcenbtom na ovozemaljski učinak.
Što se tiče veličanstvenog skupa "Summit 2012", planirao sam četvrtak, ali zbog Vukija krećem u petak. Za povratak će se naći neko rešenje, s obzirom da Veca i ja planiramo da u Bgd budemo u utorak.Što se prevoza tiče, treba da utvrdim da li je moj auto u stanju da prevali tu deonicu, ukoliko ne iznajmiću renta car.

Zoki:

Ne znam kakvi su planovi Zdene i Mircija.
Pretpostavljam da se Mirci takodjer vraca u nedjelju (njih ima 5 u autu).
Zdeno takodjer vjerojatno die u nedjelju za Karlovac, a od tamo je lako.

Ukoliko sve to propadne postoje autobusi iz Malinske za Zagreb, a druga varijanta je vlakom iz Rijeke (do Rijeke te lako prebacimo). Vjerojatno je tebi lakse u vlaku nego u autobusu.
Ovaj vlak u 11:40 izgleda OK, mada ne znam sta ima voziti 4 sata od Rijeke do Zagreba

Polazak
iz kolodvora
RIJEKA
Vlak,
kategorija
i naziv
Dolazak
Trajanje putovanja
Smjer
05:25
09:33
04:08
11:40
15:47
04:07
13:30
18:37
05:07
17:10
21:10
04:00

  Vuki:

Proucavao sam te varijante. Ja volim vlakove zbog slobode kretanja i protezanja. Meni je bitno da stigne do Zagreba oko 17. Oko 17.30 imam vlak za Beograd.
Vlak od Rijeke do ZG je jedna od opcija mada i meni nije jasno zasto ide 4 sata. Mada ni do Beograda ne stizes za manje od 6,5 sati. No, meni to ne igra neku ulogu. Ako Zdeno ide do Karlovca u nedelju stvar je resena.
No, beogradska sekcija ima dogovor u Mostanici u nedelju, tako da cemo resiti logisticke probleme. 


Нема коментара:

Постави коментар