понедељак, 16. јун 2014.

Bodljikavo prase 11. januar 2013.


Dragica:

Od dece treba učiti, dok su još sasvim mali i neiskvareni.


Irena:

Odavno nisam procitala nesto ovako lijepo i pametno! Predlazem osnivanje Partije Bodljikavo Prase, a ovaj tekst  da se uzme kao manifest partije. Marko (sa krestom) za sefa partije  :-) 

Vuki:

Retko se slažem sa Irenom, ali ovo je jedna od tih prilika. 

Dragica:

Znači,  Marko za predsednika!


Časlav:

A Nataša: Prva dama!

Vuki:

Koliko vidim imamo i zvaničnu fotografiju budućeg predsednika koja će se kačiti u javnim ustanovama, ambasadama i vojnim objektima.
A Prva Dama neka vežba obraćanje nezbrinutoj deci, posrnulim majkama, propalim očevima, ugroženim manjinama (osobito onim različitih seksualnih orijentacija) i delenje paketića za Novu godinu. 

Irena:

E moj Vuksane, ako ti tako zamisljas buducnost, ne vidim cemu trud da se nesto mijenja.
Bodljikavo Prase bi trebalo imati sasvim druge ciljeve

Vuki:

E moja Irena, da bi se nešto promijenilo mora se raspolagati sa polugama vlasti. Poluge vlasti služe da bi se promjena sa sigurnošću uspostavila (i da bi se eliminirali ili natjerali oni koji se sa promjenama ne slažu). Prema tome uspostavljanje kulta predsjednika (slike) i njegove supruge (posjete obdaništima) dio su uspostavljanja autoriteta. A onda jednom kada želja za promjenama postane opće prihvaćena radićemo sve da se promjene sprovedu. Ergo, diktatura predsjednika (diktatura proletarijata - u nekoj drugoj prepoznatljivoj terminologiji) vodi iz stanja dobrobiti manjine (socijalizam?) u stanje općeg dobra za sve (komunizam!).

A onda ćemo svi živeti kao bodljikava prasad.

Zoki:

Znaci – janjetina za sve, a ne samo za neke !
I to za sve, ma gde bili!!!
Slazem se!




Нема коментара:

Постави коментар